Mindehøjtidelighed i Churchillparken

Igen i år havde mindehøjtideligheden ved Mindestenen for finnebørnenes plejeforældre tiltrukket en større gruppe af mennesker. Udover Finnebørn, der var repræsenteret af hele 3 generationer, var også repræsentanter fra Københavns Kommune og Københavns Finske Forening til stede.

Efter en kort mindetale ved Erkki Kalevi Trige blev der lagt mange smukke blomster ved Mindestenens fod, og der blev holdt et øjebliks stilhed, så ”alle kunne tænke på hver deres”, som Erkki udtrykte det i sin tale.

Efter højtideligheden fik Erkki overrakt 3 sort-hvid fotos, der alle var taget i Århus i 1941. Et af billederne viste Finnebørn (heriblandt Erkki selv) på Bellevue, hvor de var på vej til en badetur iført deres stiveste puds med jakke, slips og det hele. Det er spændende, at en sådan historisk dokumentation kan dukke op så mange år senere.

Se fotografier fra mindehøjtideligheden her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.