Nyhedsbrev juni 2013

Haderslev 2013.06.03.

 

 

 

Kære medlemmer og andre modtagere af brevet.

 

 

I min ungdommelige optimisme troede jeg før årsmødet, at jeg kunne nå at sende et medlemsbrev ud straks efter mødet, fordi de fleste sider var klar til trykning, men jeg måtte indse, at det lykkedes ikke. Derfor er opfordringen om at komme til Tapio Juhls foredrag på Koldinghus d. 29.maj overflødig (den er på et af de store ark), men hans foredrag var heldigvis også annonceret i brevet, som I fik i april.

 

Lad mig starte med et par adresseændringer:

 

Ritva Andersen, som indtil d. 1.maj boede på Haderslevvej i Kolding, er flyttet til                                   Kongebrogade 21 st.tv.         men det er stadig

6000 Kolding.

 

Desuden er Sinikka Hvam, tidligere boende på Hasselurten 11 i Holstebro, flyttet til              Mellemtoft 23 K                        og det er også stadig i den samme by 7500 Holstebro.

 

Fra et af vore medlemmer i Finland, Jorma Jansson, fik jeg midt i maj en mail med en spændende oplysning, som uden tvivl vil have interesse for alle dem, som kan finde rundt på internettet. I øvrigt sendte Tapani Rossi fra Skåne samme oplysning, nemlig at ”Finlands Försvarsmakt” har lavet et fotogalleri, som ifølge Jorma skulle indeholde 6.000 billeder, mens Tapani er helt oppe på 160.000 fotografier fra ”Vinterkriget, Fortsättningskriget och Lapplandskriget i Finland”. Hvilket af de to tal, der er det korrekte, tør jeg ikke sige, mens hvis en eller anden af jer vil tælle efter, så skal jeg nok skrive det rigtige tal i et senere brev.

Adressen til billederne er iflg. Jorma: www.sa-kuva.fi, mens Tapani angiver http://sa-kuva.fi/, men man får de samme fotografier frem.

 

Jeg sender et par af de sider med, som Tapani har mailet til mig som eksempler på, hvad man kan finde – det er naturligvis billeder med finnebørn. Der vil komme flere i de følgende breve.

To store ark er fyldt med den beretning, som Tapio Juhl har givet i et interview til avisen JydskeVestkysten. Artiklen er så stor, oplysende og fortællende, at den kunne danne grundlaget for en bog, når episoder fra Tapios senere så begivenhedsrige liv også blev beskrevet. Hvor jeg i min bog ”Købmandens finnedreng” i starten skriver, at titlen kunne have været ”Mit livs eventyr” (en titel, som H. C. Andersen desværre havde brugt for mange år siden), så ser Tapio lidt mere sort på begivenhederne dengang. Men vore udgangspunkter har nok været meget forskellige.

 

Ellers er det hovedsageligt oplysninger fra årsmødet i Liselund, som fylder op i brevet. Der er min formandsberetning, regnskabsoversigt og den kommenterede dagsorden med behandling af de indkomne forslag og valg til bestyrelsen m.m.

 

Mødet blev jo et af de mindre af slagsen, men vi kan nok ikke regne med flere i fremtiden end de 50, som på et eller andet tidspunkt var til stede. Det største antal på én gang var 48 til middagen lørdag aften.

 

Fredag aften havde vi fornøjelsen af at have ambassadør Maarit Jalava som gæst. Maarit Jalava havde været i Kolding om eftermiddagen for at åbne Tapio Juhls udstilling på Koldinghus, og det kunne lige akkurat nås på hjemvejen til København at deltage i vores middag fredag aften samt selskabeligt samvær om aftenen. Sammen med Maarit Jalava kom også Tuula Eskeland fra Det finske Institut ved Københavns

Universitet.

 

22 modtagere af dette brev får et brev i den sædvanlige størrelse, nemlig svarende til 15 A4-sider, mens de øvrige ca. 130 breve bliver én side mindre. De 22 får nemlig en rykker for manglende kontingent for 2013 sammen med et nyt indbetalingskort, som jeg håber, de vil bruge.

 

 

Med venlig hilsen til jer alle.

 

Kai

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *